Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Ζάκυνθοςς ...

Κάνοντας διακοπές στην Ζάκυνθο πήγα να επισκεφτώ το Βυζαντινό Μουσείο.Το Βυζαντινό μουσείο βρίσκεται στην πλατεία Δ. Σολωμού, την πιο μεγάλη και γοητευτική πλατεία του νησιού, η οποία μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953, αποκτά πάλι σήμερα την παληά της γοητεία.
Το μουσείο, που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για πρώτη φορά το 1960, αναπτύσσεται συνολικά σε τρεις ορόφους και οι δύο πρώτες αίθουσες δίνουν αμέσως την ευκαιρία στον επισκέπτη να θαυμάσει ξυλόγλυπτες εικόνες της βυζαντινής εποχής, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη βρίσκουν θέση πρωτότυπα αφρέσκα του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα.Δύο ακόμη αίθουσες είναι αφιερωμένες στην έκθεση έργων ζωγραφικής του 18ου αιώνα και ελαιογραφίες καλλιτεχνών όπως οι Δοξοράς, Κουτούζης και Καντούνη. Η ιδιαίτερη σημασία του μουσείου αυτού οφείλεται τέλος στην δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να εκτιμήσει τις φωτογραφίες και τις αναπαραστάσεις της πόλης όπως ήταν πριν τον σεισμό, καθώς και την καλλιτεχνική εξέλιξη από την μεταβυζαντινή περίοδο μέχρι την σημερινή, σύγχρονη ελληνική τέχνη.

 Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας από 8:30 έως 15:00 και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό: 26950 42714.

4 σχόλια:

 1. Ζάκυνθος!!!Διακοπές το 1998,εξαιρετικές αναμνήσεις,είχα βρει χρόνο και για το μουσειο που περιγράφεις,βεβαια υποθετω οτι από τοτε εχει εμπλουτισθεί σε εκθέματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πανέμορφο νησί και κάθε χρόνο περνάω λίγες μέρες εκεί.
   Φιλάκια ...

   Διαγραφή
 2. ..πολυ ομορφο Νησι..και με πολλους θυσαυρους..τελικα η Ελλαδα μας ειναι πολυ Πλουσια..να σαι καλα κοριτσι..οι φωτο ειναι υπεροχες..σε φιλω..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι πανέμρφη η Ελλάδα μας Μαρία
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή