Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Στη μνήμη του ... φιλικός αγώνας ...

Γεια σας ...
Καλοκαίριασε επιτέλους και το θερμόμετρο έφτασε ήδη
στους 40 βαθμούς και η βόλτα στην θάλασσα 
δεν μπορούσε να λείψει και σήμερα.



Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Εθνικού έδωσαν φιλικό αγώνα στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, στις 5 το απόγευμα.





Για την… ιστορία, οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού επικράτησαν 10-2 χάρις σε χατ τρικ του Γιαννακόπουλο, δύο τέρματα των Μπονόβα, Βαΐτση και Καλύκα και ένα του Καρασσαβίδη, ενώ για τους «κυανόλευκους» σκόραραν οι Πίττσας και Γκουλής με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι.


Πριν την έναρξη του φιλικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξης Αγγελόπουλος και οι Βετεράνοι των δύο συλλόγων τίμησαν την οικογένειά του.


Παράλληλα, ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ τιμήθηκε από την οικογένειά του εκλιπόντος, αλλά και τους παλαίμαχος του Ολυμπιακού και του Εθνικού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τέταρτου σε ισάριθμα χρόνια που είναι στην ηγεσία της ομάδας, αλλά και 41ου στην ιστορία του συλλόγου.

 
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τιμήθηκαν όλοι οι παίκτες που είχαν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων: Γιώργος Λαιμός, Ηλίας Υφαντής, Νίκος Σιδέρης, Νίκος Γιούτσος, Βασίλης Σιώκος, Γιώργος Βασιλόπουλος, Χρήστος Αρβανίτης, Γιώργος Μουκέας, Τάκης Λεμονής, Γιάννης Σιδέρης, Βασίλης Βούζας, Ντανιέλ Μπατίστα, Σταμάτης Συρίγος, Γιώργος Βαΐτσης, Τάκης Περσίας, Ανδρέας Νινιάδης, Μιχάλης Καψής, Κώστας Βαλλιάνος, Δημήτρης Χόρτσας, Λευτέρης Κοντομός, Γιάννης Ιωάννου, Κυριάκος Κουρέας, Τάκης Χατζηιωάννογλου, Γιάννης Χέλμης, Χρήστος Κόντης, Τόμας Ρόρμπαχ, Σταύρος Παπαδόπουλος, Τζιοβάνι και Πέτρος Ξανθόπουλος.


Οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν με τους Κελεσίδη, Αγγελή, Σαββίδη, Καλογερόπουλο, Λιόλιο, Πάντο, Βασίλη Ιωαννίδη, Καρασαββίδη, Μπονόβα, Γιαννακόπουλο και την… προτομή του Κρητικόπουλου, που έδωσε σύντομα τη «θέση» του στον Βαΐτση.


Για τον Εθνικό ξεκίνησαν οι Μακρυωνίτης, Κρεμμύδας, Μουτάφης, Σταματάκης, Ελευθεριάδης, Καμπόλης, Τσαλαμάγκας, Ιωακειμίδης, Παναγιώτης Κατσικογιάννης, Πίττας και Λαμπρινός.
Με τα ερυθρόλευκα αγωνίστηκαν επίσης οι Γλύκας, Κωττάκης, Κτενάς, Κασδοβασίλης, Πολίτης, Γεωργουδάκης, Γούναρης, Γαϊτανάρος, Αρζινός, Καλτσάς, Σάννης, Βέλλιος, Γιάννης Σιδέρης, Λάλας, Μαντάζης, Ρούσσος, Καλαμάρας, Χόρτσας, Αρζένης, Γιάννης Γκαβέζος, Καλύκας, Κοψαχείλης, Σταμάτης Συρίγος και Βασιλειάδης, ενώ παρόντες ήταν οι Δαρίβας, Πολυχρονίου, Υφαντής, Γιούτσος, Γκαϊτατζής, Σορώτος, Καραπατής, Περσίας, Μαρτίνος, Νινιάδης, Νίκος Σιδέρης, Βαλλιάνος, Σταμάτης, Σωτήρης Γκαβέζος, Καραβίτης, Παππάς, Καψιμάλης, Κριμιτζάς, Σιώκος, Κανέλλος, Κοντομός, Καρεμπέ, Ανατολάκης και Κώστας Σαββαΐδης.



Προπονητής ήταν ο Αντώνης Τζανετουλάκος και φροντιστής ο Νίκος Τουλγέρογλου.




Με τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς έπαιξαν επίσης οι Μπουσούς, Πουρπουτίδης, Βαζαίος, Ρασιδάκης, Βιντζιλαίος, Λυρής, Σεραφείδης, Κόχειλας, Μουσούρης, Ντρέλλιας, Μανίκας, Φούκος, Παπαχρόνης, Γρίβας, Κουμιώτης, Τζίμας, Ταμπουράκης, Ποπιέλα, Μέλλος, Μπουγάς, Κουμπής, Πάβλοβιτς, Σιγάλας, Καψής, Γκουλής, Δημητσιάνος, Μανωλάς, Χαβέλας, Ξάνθης, Σαμιόγλου, Αθανασιάδης, Συφνάκης, Αντωνόπουλος, Τσιπάκης, Κωνσταντακόπουλος, Πετράκης, Τουφεξής, Χαραλαμπόπουλος, Δημόπουλος, Ζάρας και Βατίστας.



Ο Μουκέας αγωνίστηκε και με τις δύο ομάδες.
Ρόλο προπονητή στον Εθνικό είχαν οι Πέτρος Ζερβουδάκης, Κώστας Μπατσινίλας και Γιάννης Κατσικογιάννης.


Ο Μιχάλης Κρητικόπουλος απεβίωσε το 2002 στην Άνδρο, την ώρα που έπαιζε σε αγώνα παλαιμάχων του Ολυμπιακού από ανακοπή καρδιάς. Το όνομα του φέρει σήμερα το δημοτικό γήπεδο Καισαριανής.



Διακρίθηκε ιδιαίτερα αγωνιζόμενος στις ομάδες του Εθνικού Πειραιώς και του Ολυμπιακού. Τον διέκρινε μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα, ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει στην έκτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α' Εθνική με 84 γκολ, ενώ παρά το γεγονός ότι ήταν μικρόσωμος θεωρείται από τους καλύτερους «κεφαλοσφαιριστές» στην Ελλάδα, με περίπου 60 γκολ.


















Αγωνίστηκε επίσης 28 φορές με την Εθνική Ελλάδας, 17 με τον Εθνικό και 11 με τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 3 γκολ.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων 1968 με την εθνική ενόπλων.


Αυτά για σήμερα.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

6 σχόλια:

  1. Η θρυλικη "Βαρβαρα" για τους γνωστες!

    Τουλαχιστον εφυγε φορωντας την ερυθρολευκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δε τον θυμόμουνα καθόλου αλλά ο μπαμπάς μου μου μίλησε γι' αυτόν.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική ανάρτηση, καθότι και Ολυμπιακός! Χαχα!
    Φιλιά πολλά και ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία
      Ο Ολυμπαικός είναι τα πάντα
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  3. Μπράβο τους πάντως για τον τιμητικό αγώνα!!
    Κι εγώ Ολυμπιακός τυγχάνω, χαχαχα!
    Φιλάκια πολλά!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ για το σχολιο σου.
      Μια είναι η ομαδάρα η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή