Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μια δυνατή φιλία ... η συνέχεια

Γεια σας ...
Γλυκιά μέρα και η χθεσινή.
Ψήφισα πολύ πρωί και 
μετά πήγα μια βόλτα στην θάλασσα.


Συνεχίζοντας το παραμύθι
Μια δυνατή φιλία.

Οι συμμαθητές της μιλούσαν πίσω από την πλάτη της αλλά πολλές ήταν οι φορές που και η ίδια τους είχε ακούσει να την κοροϊδεύουν πως είναι το φυτό της τάξης. Όμως δεν έδινε σημασία γιατί ήξερε πως δεν ήταν αλήθεια.
Κάποια μέρα μετά από ένα μήνα στο σχολείο η Ιωάννα της είπε πως έπρεπε να μιλήσουν. Η Αγγελική δέχτηκε και έτσι μετά το σχολείο πήγαν σε μια καφετρία για ένα καφέ για να συζητήσουν.
- Αγγελική σου έχω κάνει κάτι και τις τελευταίες μέρες απ΄ όταν ξεκίνησε το σχολείο με αποφεύγεις;
- Φυσικά και δεν μου έχεις κάνει κάτι. Πως σου ήρθε αυτή η ιδέα;
- Τον τελευταίο καιρό όλο με αποφεύγεις. Καθημερινά σου λέω να βγούμε στο διάλειμμα και εσύ μου λες πως πρέπει να διαβάσεις. Τι έχει συμβεί;
- Ιωάννα δεν έχει συμβεί τίποτα μεταξύ μας. Απλώς θέλω να περάσω στο πανεπιστήμιο από τις πρώτες και διαβάζω για να τα καταφέρω. Εσύ δεν θέλεις να περάσεις στο πανεπιστήμιο;
- Φυσικά και θέλω αλλά έχω και μια προσωπική ζωή και δεν θέλω να χάσω τα καλύτερα χρόνια μου διαβάζοντας συνέχεια. Αν δεν περάσω φέτος υπάρχει και η επόμενη χρονιά.
- Εγώ Ιωάννα δεν θέλω να χάσω χρόνο. Θέλω να περάσω φέτος. Δεν πιστεύω πως διαβάζοντας θα χάσω τα καλύτερα μου χρόνια απλώς θα έχω ένα μέλλον καλύτερο από τους γονείς μου αλλά και τους συγχωριανούς μας.
- Εντάξει και εγώ δεν θέλω να μείνω στο χωριό και να ασχολούμαι με την γη. Θα αρχίσω να διαβάζω περισσότερο για να μπούμε μαζί στο πανεπιστήμιο. Όμως θα μου υποσχεθείς πως θα βγαίνουμε και για κανένα καφέ.
- Εντάξει στο υπόσχομαι. Πάμε τώρα να φύγουμε γιατί έχουμε διάβασμα. Θέλεις να έρθεις στο σπίτι μου να διαβάσουμε μαζί;
- Ναι πολύ καλή ιδέα γιατί έχω κάποια κενά στα λατινικά.
Τα κορίτσια φύγανε από την καφετέρια και πήγαν στο σπίτι της Αγγελικής . Μόλις φτάσανε η κα Γιαννούλα τις είδε μαζί και έκανε το σταυρό της. Χαιρόταν που ήταν πάλι μαζί φιλιωμένες. Τον τελευταίο καιρό που δεν έβλεπε την Ιωάννα νόμιζε πως είχανε μαλώσει αλλά δε το έλεγε της κόρης της για να μη την στεναχωρήσει.
Η Αγγελική και η Ιωάννα μόλις γύρισαν από το σχολείο καθίσανε και φάγανε με την κα Γιαννούλα και μετά αφού την βοήθησαν να μαζέψει το τραπέζι πήγαν στο δωμάτιο για να διαβάσουν. Πολύ δύσκολα μαθήματα δεν είχαν την αυριανή μέρα αλλά είχαν πολλά κεφάλαια για διάβασμα στην Ιστορία και αρκετές ασκήσεις στα Λατινικά.
Μετά από αρκετές ώρες είχαν κουραστεί τα μάτια τους και έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα πίνοντας από ένα ποτήρι γάλα και τρώγοντας από ένα σάντουιτς. Ήταν όμως πολύ κουρασμένες που δεν άντεξαν λίγο και έτσι πως τρώγανε της πήρε ο ύπνος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...
 

4 σχόλια:

  1. αναμονη για τη συνεχεια!
    καλημερα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρία Έλενα μου εδώ http://enakathemera.blogspot.gr/2015/01/liebster-award-discover-new-blogs.html σε περιμένει ένα βραβείο, θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις απαντήσεις σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή