Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μια δυνατή φιλία ... η συνέχεια

Γεια σας
Οι όμορφες μέρες συνεχίζονται
και μαζί και οι βόλτες στην θάλασσα.



Συνεχίζοντας το παραμύθι
Μια δυνατή φιλία.

Η κα Γιαννούλα όταν μπήκε στο δωμάτιο για να τις ρωτήσει αν ήθελαν κάτι της βρήκε κοιμισμένες στο κρεβάτι της Αγγελικής. Της σκέπασε με μία κουβέρτα και τις άφησε να ξεκουραστούν. Ξύπνησαν την άλλη μέρα για το σχολείο πιο ξεκούραστες και αφού έκαναν μια επανάληψη ξεκίνησαν για το σχολείο.
Από εκείνη την ημέρα η Αγγελική άλλαξε πολύ. Στο σχολείο η Αγγελική φαινόταν αρκετά αλλαγμένη δε καθόταν στα διαλείμματα μέσα στην τάξη και ούτε διάβαζε συνέχεια. Διάβαζε όσο έπρεπε και άρχισε να βρίσκει το παλιό καλό της εαυτό. Όλοι οι συμμαθητές της τα χάσανε με αυτή την αλλαγή και δεν ήξεραν τι να πιστέψουν. Ώσπου κάποιος δεν άντεξε και την ρώτησε:

- Αγγελική είσαι καλά τώρα; Τις τελευταίες μέρες δε φαινόσουν και πολύκαλά και αρχίσαμε να ανησυχούμε.
- Μια χαρά είμαι Γιώργο. Μην ανησυχείς.
Η Αγγελική συνέχιζε να διαβάζει αρκετά για να περάσει στο πανεπιστήμιοκαι να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα αλλά με μέτρο. Τις περισσότερες φορές διάβαζε μαζί με την Ιωάννα και έλυνε η κάθε μια τις απορίες της στην άλλη. Αρκετά συχνά πήγαιναν και για καφέ.
Τα Χριστούγεννα ταξίδεψαν με τους γονείς τους και στην Αθήνα και είδαντι ωραία θα περνούσαν του χρόνου αν περνούσαν στο πανεπιστήμιο. Όλη η Αθήνα ήταν στολισμένη με χριστουγεννιάτικα δέντρα και γιόρταζε τηνγέννηση του Χριστουλη μας. Όμως και τα μαγαζιά ήταν στολισμένα και όλα μαζί σου έδιναν μια αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά. Τα κορίτσια καθημερινά έβγαιναν ξεχνώντας για λίγο βιβλία, πανελλήνιες και διαβάσματα.
- Είδες τι ωραία που περνάμε Αγγελική φέτος τα Χριστούγεννα; Δεν είναι φανταστική πόλη η Αθήνα;
- Ναι πράγματι περνάμε πολύ ωραία. Θα ήθελα να μένω σε αυτό το μαγικόμέρος συνέχεια. Κάθε μέρα να βγαίνω για ψώνια, για καφέ και να μην ξέρω που να πάω.
- Όλα αυτά θα τα κάνουμε του χρόνου που θα ήμαστε φοιτήτριες. Φέτος θα πρέπει να διαβάσουμε για να περάσουμε σε μια καλή σχολή εδώ στην Αθήνα.
- Καλά λες. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα κάτσω να διαβάσω για να γράψω τέλεια στις Πανελλήνιες.
- Μπράβο Ιωάννα. Συμφωνώ και εγώ.
Στις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα κορίτσια ξέχασαν τα βιβλία και το έριξαν έξω πηγαίνοντας αρκετά συχνά για καφέ με φίλους, φίλες και ξαδέρφια τους. Ούτε που το κατάλαβαν πότε ήρθε η Πρωτοχρονιά όπου όλες οι πλατείες της Αθήνας υποδέχτηκαν το Νέο Έτος με χορούς και τραγούδια.
Μετά τα Χριστούγεννα συνέχισαν εντατικά το διάβασμα γιατί ο καιρός ήταν πολύ λίγος. Δεν έβγαιναν τόσο συχνά έξω για καφέ μέχρι που αρχές Απριλίου αποφάσισαν να αρχίσουνε τις επαναλήψεις για τις πανελλήνιες. Διαβάζανε μαζί καθημερινά και η μια έλυνε τις απορίες της άλλης. Δεν είχαν χρόνο για χάσιμο και διάβαζαν συνέχεια.Στο σχολείο όλοι τις έβλεπαν πόσο δεμένες ήταν και ζηλεύανε. Προσπαθούσαν να τις βάλουν να μαλώσουν βάζοντας τους λόγια. Όμως τα κορίτσια δεν καταλάβαιναν τίποτα παρά μόνο το διάβασμα.
Μια μέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα είδαν έναν συμμαθητή τους που δεν τα πήγαινε και πολύ καλά στα λατινικά. Η καθηγήτρια του είχε βάλει βαθμό κάτω από την βάση και ήθελε να ζητήσει την βοήθεια τους.
- Αγγελική μπορώ να σε ενοχλήσω λιγάκι;
- Φυσικά Κωνσταντίνε. Τι με θέλεις;
- Όπως ξέρεις εγώ θέλω να περάσω στο παιδαγωγικό της Αθήνας αλλά είμαι πολύ αδύναμος στα λατινικά. Δεν είναι πως δεν διαβάζω απλώς μερικές φορές δε καταλαβαίνω μερικά πράγματα. Μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις;
- Δεν έχω πρόβλημα να σε βοηθήσω αλλά μήπως το σκέφτηκες αργά; Σε δύο μήνες περίπου γράφουμε και θέλω και εγώ να προετοιμαστώ.
- Θα μπορούσα να διαβάσω μαζί με σένα και την Ιωάννα και αν έχω κάποια απορία να μου την λύνετε.
- Εντάξει αλλά θα διαβάσουμε δε θα κουτσομπολέψουμε την μία ή την άλλη συμμαθήτρια μας ή συμμαθητή μας.
- Θα διαβάσουμε φυσικά. Σ ευχαριστώ πολύ.
Ο Κωνσταντίνος, με την Αγγελική και την Ιωάννα όλες τις γιορτές του Πάσχα της πέρασαν στο σπίτι της Αγγελικής διαβάζοντας. Δεν συζητούσανε για κανένα άλλο θέμα παρά μόνο για τα μαθήματα τους. Μόνο την Κυριακή του Πάσχα βγήκαν λίγο έξω να βοηθήσουν να ψηθεί το αρνί και αργότερα πήγαν και για καφέ. Με το διάβασμα δεν κατάλαβαν πότε πέρασε ο καιρός και ήρθε καλοκαίρι. Ξεκίνησαν να γράφουν για να περάσουν την τάξη όπου και οι τρεις τους γράψανε άριστα και πέρασαν.
Τις πανελλήνιες όμως τις φοβόντουσαν και είχανε πολύ άγχος. Την προηγούμενη μέρα είχαν αποφασίσει να μη διαβάσουν λίγο και να βγουν για ένα καφέ στο Γύθειο. Ήθελαν να τους φυσήξει λίγο ο αέρας και να ξεχάσουν τα πάντα. Στην καφετέρια δεν συζήτησαν καθόλου για μαθήματα.
- Ωραίο καιρό έχει σήμερα Ιωάννα αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει αύριο.
- Μόνο να μην βρέχει και ότι άλλο καιρό να κάνει, είπε η Ιωάννα με τον Κωνσταντίνο με μια φωνή.
Την άλλη μέρα πήγαν στο σχολείο και γράψανε άριστα στα λατινικά. Και τις άλλες μέρες γράψανε πολύ καλά με εξαίρεση τα αρχαία που δεν ήξεραν καλά το άγνωστο κείμενο και δεν ήξεραν πως έγραψαν.Αφού τελείωσαν οι πανελλήνιες και το σχολείο αρχίσανε να πηγαίνουν για μπάνιο ξεχνώντας τα μαθήματα, τις πανελλήνιες και το πανεπιστήμιο.


Συνεχίζεται ...

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια...

3 σχόλια:

  1. Καθυστερησα να περασω και διαβασα όλες τις συνέχειες μαζί Μαρια Ελενα μου... μεχρι τωρα είναι μι ομορφη ιστορία με την καθημερινοτητα των νέων και τις αναυσηχίες τους.. εχω περιεργια να δώ που θα καταλήξεις την ιστορία σου να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο... φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α...έχω χάσει συνέχειες. Πρέπει να το ξαναπιάσω από την αρχή.
    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή