Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ονειρική εμπειρία ...

Γεια σας ...
Ο καιρός είναι κρύος 
αλλά χιόνια δεν είδαμε και 
έτσι η  βόλτα στην θάλασσα 
δεν κόπηκε.


Ένα διήγημα έγραψα 
και θα ΄θελα να μου πείτε την γνώμη σας.

Τίτλος του:
Ονειρική εμπειρία …
Ποτέ δεν πίστευα πως ένας άνθρωπος που είχε περάσει ολόκληρη τη ζωή του μόνος χωρίς ευθύνες ήθελε τόσο πολύ να κάνει οικογένεια.
Εσύ μου το απέδειξες περίτρανα με τις κινήσεις σου πόσο πολύ θέλεις να είμαστε μαζί και να αποκτήσουμε ένα μωράκι. Από την πρώτη μέρα που το έμαθες με πρόσεχες τόσο πολύ. Δεν ήθελες να κουράζομαι κάνοντας το οτιδήποτε. Σου άρεσε να με φροντίζεις και να με αγαπάς.
Ήθελες να κάθομαι αναπαυτικά και μου έφερνες πολλά μαξιλάρια για να μην πονάει η μεσούλα μου. Με ρωτούσες αν μου μύρισε κάτι και έτρεχες να μου το φέρεις. Με κρατούσες αγκαλιά και χάιδευες και φιλούσες την κοιλίτσα μου. Μου έλεγες συνέχεια πως αυτό το πλασματάκι που βρίσκεται εκεί μέσα είναι η δικιά μας ένωση και πόσο πολύ το αγαπάς.
Εγώ χαιρόμουνα που το είχες πάρει τόσο καλά. Με έκανες να γελάω κάνοντας πολλές φορές την φωνούλα του μωρού και λέγοντας μαμά θέλω γάλα. Ήσουν πολύ αστείος αλλά και τόσο γλυκός και κάθε μέρα ήταν απόλαυση για μένα.
Αφού ο γιατρός μας είχε επιτρέψει να κάνουμε βόλτες με πήγες παντού. Λάτρευα την θάλασσα και το ήξερες καλά. Έτσι επισκεφτήκαμε όλες τις παραλίες της Αττικής κάνοντας και μπάνιο αφού ο γιατρός δεν είχε αντίρρηση. Σου άρεσε η κοιλίτσα μου με το μαγιό και μου έλεγες πως είμαι πολύ σέξι.
Εγώ γελούσα όταν το άκουγα αλλά έβλεπα πως το εννοούσες και σου έδινα ένα μεγάλο φιλί στο στόμα. Όλοι μας κοιτούσαν αλλά εμάς δε μας ένοιαζε. Είχαμε ο ένας τον άλλον και ήμασταν ευτυχισμένοι.
Άλλη μεγάλη μου αγάπη είναι τα λουλούδια και ειδικά τα τριαντάφυλλα. Αφού ρωτήσαμε τον γιατρό αν επιτρέπονται και πήραμε τη συγκατάθεση του μου έφερνες καθημερινά. Είχαμε γεμίσει ολόκληρο το σπίτι με τριαντάφυλλα και εγώ ήμουν τόσο ευτυχισμένη.
Πολλές ήταν οι φορές που ήθελα να χορέψω και αφού δεν θα έκανα κακό στο μωράκι μας χόρευα. Κάθε μέρα η ζωή μας ήταν γεμάτη μουσική και χορό. Με ξυπνούσες με το αγαπημένο μου τραγούδι και με ένα φιλί. Ένα γερό πρωινό στη συνέχεια και βόλτα στην παραλία για μπάνιο ή για έναν καφέ.
Σε αγαπούσα τόσο πολύ και περνούσα τόσο φανταστικά που ούτε κατάλαβα πότε πέρασε ο καιρός και θα μαθαίναμε το φύλο του παιδιού. Το είχαμε συζητήσει και δεν σε ένοιαζε τι θα ήταν απλώς ήθελες να ήταν γερό. Εγώ ήθελα κορίτσι και με το λέγε λέγε σε έκανα και εσένα να θέλεις κοριτσάκι.
Όταν πήγαμε στο γιατρό και μας είπε κοριτσάκι εγώ πέταξα απ΄ την χαρά μου. Και εσύ χάρηκες πολύ και όταν μιλούσαμε για το μωρό λέγαμε η κορούλα μας. Έπρεπε να της βρούμε όμως ένα όνομα που να είναι το ομορφότερο για την πριγκηπέσα μας. Με άφησες να διαλέξω ότι όνομα ήθελα και εγώ διάλεξα Αγγελική. Ήταν ένα πανέμορφο όνομα και τόσο γλυκό. Το δέχτηκες αμέσως και μέχρι να γεννηθεί τη φωνάζαμε Αγγελική.
Την περίοδο μέχρι να γεννηθεί περάσαμε λίγο δύσκολα. Είχα βαρύνει αρκετά και δεν μπορούσαμε να πηγαίνουμε όπου θέλουμε. Κουραζόμουνα γρήγορα και πολλές ήταν οι φορές που δεν είχα όρεξη για πουθενά. Εσύ συνέχιζες να μ' αγαπάς και να με καταλαβαίνεις.
Προτιμούσες να καθόμαστε ξαπλωμένοι να χαϊδεύεις την κοιλίτσα μου, να την φιλάς και να μιλάς στην κορούλα σου λέγοντας της πως είσαι ο πατερούλης της που την αγαπάς πολύ. Εγώ συγκινιόμουν εύκολα και έκλαιγα αλλά ήξερες πως ήταν από χαρά και δεν ανησυχούσες.
Όταν με πιασαν οι πόνοι πήρες την βαλίτσα μου και πήγαμε στο μαιευτήριο. Με παρέδωσες στη μαία μου και με ένα φιλί και ένα Σ' αγαπώ κάθισες στην αίθουσα αναμονής μέχρι να σε φωνάξουν.
Όλη αυτή την περίοδο των εννέα μηνών εγώ είχα χάσει τον κόσμο. Δεν περίμενα πως θα με αγαπούσες τόσο πολύ και θα με φρόντιζες με τόση τρυφερότητα.

Πως σας φάνηκε;
Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του;

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

6 σχόλια: