Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ένα στεφάνι φτιαγμένο από ...

Γεια σας ...
Οι μέρες δύσκολες τελευταία με όλα αυτά που ακούω
στην τηλεόραση και διαβάζω στο διαδίκτυο
αλλά εγώ με μια βόλτα στην θάλασσα ηρεμώ.


Με ένα βιβλίο τις τελευταίες μέρες κυκλοφορώ συνέχεια
και το διαβάζω μετά μανίας.

Με ηρεμεί τόσο πολύ 
που θα ήθελα να το συστήσω και σε σας.

Είναι το Στεφάνι από Ασπαλαθο
της Σόφης Θεοδωρίδου
από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

book

Λίγα λόγια για το βιβλίο ακολουθούν:

Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα του 1939, η Κασσιανή κρυφοκοιτάζει πίσω απ’ την κουρτίνα της κάμαράς της το άγνωστο παλικάρι που σιγοπίνει τον καφέ του στην αυλή των γειτόνων τους, δίχως να υποψιάζεται ότι είναι ο άντρας που θα σφραγίσει τη ζωή της. Η δεκαπεντάχρονη κοπέλα ασφυκτιά στην επαρχία, στη σκιά του αυστηρού ιεροκήρυκα πατέρα της. Ο δεκαοχτάχρονος Λυκούργος, απ’ την άλλη, οραματίζεται το μέλλον του στο πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας.
Τους δυο νέους θα ενώσει ένα εφηβικό φιλί και μια βάρβαρη τιμωρία. Θα τους χωρίσουν οι δικές του επιλογές κι η Ιστορία. Στα χρόνια που τους περιμένουν η Κασσιανή θα υποχρεωθεί να επωμιστεί βάρη που δεν της έπρεπαν.
Αντιμέτωπη μ’ ένα κράτος εχθρικό και μια κοινωνία ματωμένη, θα αισθανθεί συχνά ότι σταυρώνεται για λάθη εκείνου κι ότι το στεφάνι που κάποτε της φόρεσε είναι φτιαγμένο απ’ τον αγκαθωτό ασπάλαθο, που χρησιμοποιούν στον τόπο της για φράχτη ή για προσάναμμα. Στο κλειστοφοβικό σύμπαν του νέου κόσμου της θ’ αναγκαστεί ν’ απαρνηθεί ακόμη κι αυτή τη γυναικεία της υπόσταση, μέχρι τη μέρα που θα διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Μια επαρχιακή πόλη απ’ τη μεταξική Ελλάδα μέχρι τη μετεμφυλιακή της δεκαετίας του ’50. Ένα ζευγάρι παρασυρμένο απ’ τις μπόρες των καιρών. Ένα στεφάνι φτιαγμένο από ασπάλαθο.

Είναι ένα βιβλίο που με έχει καθηλώσει 
και για το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Για όσους και όσες θέλετε να πάρετε μέρος 
στο giveaway για τα 7 χρόνια τους ιστολογιού μου
πατήστε εδώ.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

12 σχόλια:

  1. Ωραίο βιβλίο φαίνεται!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι τυχερη που εισαι κοντα στη θάλασσα και μπορεις και την απολαμβάνεις! Μακάρι να είχα χρόνο να διαβάσω μόλις βρω, το βιβλίο ειναι στα υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι τυχερή που είσαι που έχεις κοντά σου θάλασσα....πόσο μου λείπει ώρες ώρες.....!
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την ξερω την Σοφη Θεοδωριδου ειχα παει μια φορα σε μια παρουσίασή της έχω διαβασει το....η νύφη φορούσε μαυρα... πολύ ωραιο...θα κοιταξω να βρω και αυτό που μας προτείνεις μου αρεσει ο τρόπος που γραφει... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή