Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στον όμορφο Πόρο ...

Γεια σας ...
Τα μπάνια στην θάλασσα συνεχίζονται.


Σήμερα θα ταξιδέψουμε σε ένα νησί του Αργοσαρωνικού
τον όμορφο Πόρο.


Ο Πόρος αποτελεί ένα από τα νησιά του Σαρωνικού κόλπου.
Είναι νησί του Σαρωνικού και βρίσκεται δίπλα από τις ακτές της Πελοποννήσου και απέναντι από το Γαλατά που απέχει μόλις 10 λεπτά!


Φτάνοντας στο Πόρο αντικρίζει κανείς το πιο γνωστό αξιοθέατο του νησιού το Ιστορικό Ρολόι που βρίσκεται στη ψηλότερη κορυφή του Λόφου. Το καταπράσινο τοπίο αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού.
Στον Πόρο μπορείτε επίσης να θαυμάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα νεοκλασσικά σπίτια που χτίστηκαν τον 19ο αιώνα.


Στα βόρεια του νησιού, μπορείτε να δείτε τα αρχεία ερείπια του ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος αποτελούσε το κέντρο της αρχαίας Αμφικτυονίας  και Καλαβρίας, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.



 Η ηρεμία που σου αποπνέει σε συνδυασμό με τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού, τις τοπικές λιχουδιές , τις όμορφες παραλίες αποτελούν ιδανικό προορισμό για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις από τη καθημερινή ρουτίνα. Οι παραλίες του νησιού αποτελούν και τη γοητεία του, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. Οι περισσότερες παραλίες είναι οργανωμένες διαθέτοντας ξαπλώστρες, ομπρέλες και κάποιο μικρό beach bar για τα απαραίτητα. Μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού είναι το Κανάλι, το Μοναστήρι, το Ασκέλι και άλλες. Εάν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το Πόρο οι ρομαντικοί μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Λιμανάκι της αγάπης, μια αμμουδερή παραλία γεμάτη πεύκα.

 
Ο Πόρος συνδέεται ακτοπλοϊκώς όλο το χρόνο με το λιμάνι του Πειραιά, της Ερμιόνης, την Ύδρα, τις Σπέτσες και το Πόρτο Χέλι. Πλοία της γραμμής, δελφίνια και ταχύπλοα ξεκινούν από τον Πειραιά. Την ακτοπλοϊκή γραμμή εξυπηρετεί η εταιρία Hellenic Seaways.


Για όποιον δε τον έχει επισκεφτεί το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Η ανάρτηση είναι για την στήλη Kαλοκαιρινές Αποδράσεις
Μπορείτε εδώ να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή: http://glykia-zoi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html
  
Ιστολόγια που συμμετέχουν:
 
  http://ekfrastite.blogspot.gr/ 
 http://delfinaki-sunset.blogspot.gr/
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

2 σχόλια: