Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Στον Πόρο ...

Γεια σας ...
Το καλοκαίρι ξεκίνησε και είναι μοναδικό
και εγώ συνεχίζω τις βόλτες μου στην θάλασσα.


Σήμερα με τις καλοκαιρινές αποδράσεις
θα ταξιδέψουμε στον μαγευτικό Πόρο.



Γραφικός, ήρεμος αλλά και κοσμικός ο Πόρος είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε δύο λόφους.
Το πλοίο περνάει το στενό. Στα αριστερά η Κοιμωμένη, οι βουνοκορφές των Μεθάνων, οι γραμμές της γυναίκας, πλαγιασμένης, πάντα «όρθιας» για τους ναυτικούς. Οι βράχοι δεξιά και αριστερά χρωματισμένοι με κόκκινο από το χώμα, πράσινο από φουντώματα ανθισμένων θυμαριών και άσπρο από το φάρο του στενού. Και το βαπόρι μπαίνει στη γωνιά του «Βοσπόρου», η θάλασσα γίνεται λίμνη, σε έναν ορίζοντα κλεισμένο από παντού. Δεξιά τα βουνά της Τροιζήνας, πιο πέρα ο Γαλατάς, περιβόλια και δάση λεμονιών. Και μπροστά ο σπιτοσκεπασμένος λόφος, ο Πόρος.



 Από μακριά, σε απογευματινή ώρα, η πόλη μοιάζει άσπρη, σαν τα σπίτια των Κυκλάδων, σε αντίθεση με τους σκούρους ηφαιστειογενείς βράχους. Όταν πλησιάσεις κερδίζει χρώματα, γίνεται ροζ, άσπρη, γαλάζια, γκρίζα. Εδώ κι εκεί ξεπετάγονται φραγκοσυκιές και στην κορυφή ο πύργος – ρολόι, σύμβολο του χρόνου και του χώρου. Οι δύο λόφοι πάνω στους οποίους η πόλη έχει χτιστεί, η μία με το σπασμένο ανεμόμυλο, η άλλη με τον πύργο ρολόι και η έκταση της αμμώδους παραλίας με το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης κάνουν το μικρό ηφαιστειογενές νησάκι, τη Σφαιρία.


 Πλησιάζοντας από μακριά δεσπόζει στην κορυφή ενός από τους δύο λόφους της Σφαιρίας, στη θέση Καστέλι, ανάμεσα στις φραγκοσυκιές και τα πεύκα. Το σήμα κατατεθέν του νησιού, το ιστορικό Ρολόι, κτίστηκε το 1927 και είναι ορατό από παντού. Οι πρώτες κατοικίες κτίσθηκαν το 1463 στην περιοχή γύρω από το Ρολόι. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί και είναι η απαραίτητη κατάληξη της βόλτας στην
πολιτεία για τη θέα που προσφέρει προς το κανάλι και τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου. 




Το Λιμανάκι της Αγάπης ένας πολύ ρομαντικός όρμος, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το πράσινο και τα γαλαζοπράσινα νερά κάνοντας μπάνιο ...κάτω από τα πεύκα!
Είναι oργανωμένη παραλία με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τραπεζάκια και μια καντίνα, στην οποία μπορείτε να φάτε κάτι πρόχειρο, να πιείτε τον καφέ σας, παγωτά ή αναψυκτικά, ούζο, τσίπουρο, κρασί και μπύρες.


Η ανάρτηση είναι για την στήλη Kαλοκαιρινές Αποδράσεις




Μπορείτε εδώ να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή:

http://glykia-zoi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html
Ιστολόγια που συμμετέχουν:
http://ekfrastite.blogspot.gr/ 
 http://delfinaki-sunset.blogspot.gr/
 


Όποιος θέλει μπορεί να πάρει μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα Το Καλοκαίρι.

 

Πληροφορίες εδώ 


Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.



Φιλάκια ...

8 σχόλια:

  1. Λατρεμένος μου προορισμός Μαρία Έλενα....
    με γλυκύτατες αναμνήσεις.....
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένος Πόρος!
    Καλό μήνα και Καλό καλοκαίρι Μαρία Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια περιγραφή και πολύ όμορφες Φωτογραφίες! Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή