Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Η ζωή με έναν άγγελο ...

Γεια σας ...
Ο Άυγουστος είναι στα μέσα του 
και οι διακοπές καλά κρατούν
στην θάλασσα που λατρεύω.


Ένα βιβλίο που διάβασα στις διακοπές μου στην Μήλο
με τίτλο:  Η ζωή με έναν άγγελο
της Αντιγόνης Παντελούρη - Δράκου
και μου άρεσε πολύ
σας το συστήνω σήμερα.






Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο από μια μητέρα που προσπαθεί να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλους τους "αγγέλους" του κόσμου αλλά και στους γονείς τους που με σθένος, αφοσίωση, αγάπη και υπομονή δεν αναλαμβάνουν μόνον το δύσκολο έργο τους, αλλά απολαμβάνουν ταυτόχρονα και όλες τις βαθιά ανθρώπινες συγκινήσεις, τις γνώσεις, τις αξίες που μόνον αυτοί οι άγγελοι μπορούν να δώσουν και να μεταδώσουν.
Μέσα από το δικό τους κόσμο μαθαίνει και συνειδητοποιεί κανείς τις αληθινές και συχνά λησμονημένες αξίες, όπως την ανιδιοτελή αγάπη, την αμέριστη προσφορά στον ανήμπορο και φοβισμένο άνθρωπο, τη χαρά των μηδαμινών πραγμάτων, την πραγματική ουσία της ίδιας της ζωής και το βαθύτερο και συχνά αδιόρατο νόημα της ύπαρξής μας.
Ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι δύσκολος, οδυνηρός, γεμάτος ψυχική αγωνία και σωματική κούραση. Αν πιστέψουμε όμως αληθινά ότι εμείς είμαστε οι εκλεκτοί, οι προνομιούχοι που έχουμε τους αγγέλους κοντά μας, θα βοηθήσουμε όλο τον κόσμο να καταλάβει ότι και αυτά τα ιδιαίτερα πλάσματα είναι ισότιμα και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, ότι οφείλουμε να ζούμε μαζί τους και να βοηθούμε για την καλύτερη ένταξή τους σε αυτή. Τότε μόνον όλοι μας θα ζήσουμε με αγάπη, καρτερικότητα και γαλήνη.
Δε πρέπει να φοβόμαστε, να ντρεπόμαστε και να δειλιάζουμε σε κάθε ανηφόρα της επίγειας παρουσίας μας.
Όταν εμείς το πιστέψουμε, τότε ίσως πείσουμε και τους άλλους ότι πράγματι υπάρχουν άγγελοι στη γη! 

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου