Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Στο Νήσος Απόνησος ...

Γεια σας ...
Ο όμορφος καιρός μου βοηθάει για 
μαγικές βόλτες στην θάλασσα.


 Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα ακόμα όμορφο νησί το Αγκίστρι
και πιο ειδικά το Νήσος Απόνησος.


Η Απόνησος βρίσκεται στη νοτιοδυτικό πλευρά του Αγκιστρίου. Το νησί είναι ιδιωτικό και βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία που μοιάζει να αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου και διατηρεί το φισικό της κάλλος όπως εκατοντάδες χρόνια πριν. Κι όμως αυτός ο επίγειος παράδεισος, ο "πνιγμένος" στο πεύκο και τα πεντακάθαρα τρικουάζ νερά βρίσκεται μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά.

Ο επισκέπτης μπορεί να έρθει με αυτοκίνητο, μηχανή, ή την τοπική συγκοινωνία που εξυπηρετεί ένα λεωφορείο το οποίο εκτελεί τους καλοκαιρινούς μήνες επτά δρομολόγια ημερησίως από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, καθώς θα πρέπει να καλύψει την απόσταση των 6 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σκάλας Αγκιστριού όπου και καταπλέει το συμβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγια Πειραιά - Αίγινα - Αγκίστρι. Το Agistri Express εκτελεί επίσης τοπικό δρομολόγια από το λιμάνι της Αίγινας προς τα λιμάνια της Σκάλας και των Μύλων (Μεγαλοχώρι Αγκιστρίου). Στο λιμάνι των Μύλων καταπλέει επίσης και ιπτάμενο δελφίνι το οποίο κάνει το δρομολόγια Πειραιά - Αίγινα - Αγκίστρι.

Η διαδρομή των 6 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι και το νησί "Απόνησος" αποζημιώνει γρήγορα τον επισκέπτη καθώς πρόκειται για μία πανέμορφη πευκόφυτη διαδρομή! Η ποιότητα του δρόμου είναι πολύ καλή και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Λίγο μετά το χωριό "Λιμενάρια" ο επισκέπτης θα έρθει σε οπτική επαφή με τον πραγματικά απίστευτο σχηματισμό της ακτογραμμής που οριοθετείται από την πυκνή πευκόφυτη βλάστηση. Οι αισθήσεις κυριολεκτικά υπερλειτουργούν καθώς οι εκθαμβωτικές ομορφιές της Φύσης έρχεται η μία μετά την άλλη για μας σαγηνεύσει.

Ακριβώς στη τέλος του δρόμου και δίπλα (ή καλύτερα πάνω) στη θάλασσα λειτουργεί ταβέρνα στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ολόφρεσκα θαλασσινά. Λίγο πιο κάτω συναντάμε το γραφικό λιμανάκι και μία πλατφόρμα που μας οδηγεί στον... παράδεισο, στο νησάκι Απόνησος!



Η Απόνησος είναι ένα από τα δεκατέσσερα νησιά ενός συμπλέγματος από νησίδες και βραχονησίδες που διακρίνονται για τη φυσική τους ομορφιά και τα καθαρά τους νερά. Η ευρύτερη περιοχή είναι γνωστή στους κατόχους σκαφών, καθώς προσφέρεται για «εξερεύνηση» σε όλα τα επίπεδα.

Η Απόνησος αν και δεν διαθέτει εγκαταστάσεις (και αυτό γίνεται για να διατηρηθεί η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος) λόγω της θέσης της και της ιδιαίτερης διαμόρφωσης της ακτογραμμής της αποτελεί καταρχήν αγαπημένο αγκυροβόλειο καθώς δίνεται οι ευκαιρία στους επιβάτες των σκαφών να απολαύσουν καλό φαγητό στην ταβέρνα που υπάρχει στην είσοδο του νησιού, αλλά και να χαλαρώσουν στις ξαπλώστρες κάνοντας το μπάνιο τους στον κολπίσκο με την εξαιρετικά ήπια διαμόρφωση του πυθμένα του, τη χρυσή άμμο και τα τρικουάζ νερά.


Ανεξάρτητα από το πώς θα έρθει κανείς στο Απόνησο, οι περισσότεροι χαίρονται το snorkeling, παρατηρώντας το βυθό και τους κατοίκους του. Για τους πιο προχωρημένους το ψαροτούφεκο παραμένει πάντα μία αγαπημένη απασχόληση, ενώ οι πιο έμπειροι είναι βέβαιο ότι θα γεμίσουν τη βελόνα τους! Φυσικά και οι λάτρεις της αυτόνομης κατάδυσης θα μείνουν εντυπωσιασμένοι από τη διαμόρφωση και την ποιότητα του βυθού.


Εκτός από τους λάτρεις της περιπέτειας, τα ζευγάρια που έρχονται στην Απόνησο βρίσκουν πολύ ρομαντική την ατμόσφαιρα. Η στιγμές κάτω στα καταπράσινα περιγιάλια που περιστοιχίζουν το νησί μένουν αξέχαστα!


Η Απόνησος όμως προσφέρεται και για οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης και ξενοιασιάς. Τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους στο κολύμπι, ενώ οι γονείς να διαβάσουν ένα βιβλίο πίνοντας ένα δροσιστικό ποτό στη σκιά μιας ομπρέλας.


Η Απόνησος είναι ιδιωτικό νησί και παραμένει ανοικτό για τους επισκέπτες του από 1 Ιουνίου μέχρι και 15 Οκτωβρίου.
Ο επισκέπτης μπορεί να νοικιάσει ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να απολαύσει το μπάνιο του στην σπάνιας ομορφιά παραλία.
Στην είσοδο του Απόνησου λειτουργεί παραδοσιακή ταβέρνα.



Λόγω της προσπάθειας του ιδιοκτήτη να διασώσει την σπάνια ομορφιά του τοπίου δεν έχουν χτιστεί δωμάτια ή κάποιος ξενώνας.
Οι φίλοι του camping μπορούν να κατασκηνώσουν.





Για όποιον δε το έχει επισκεφτεί το συστήνω ανεπιφύλακτα.


Η ανάρτηση είναι για την στήλη Kαλοκαιρινές Αποδράσεις

Μπορείτε εδώ να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή: http://glykia-zoi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html
  

Ιστολόγια που συμμετέχουν:
 

  http://ekfrastite.blogspot.gr/ 
 http://delfinaki-sunset.blogspot.gr/


 



Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.
Φιλάκια ...

2 σχόλια:

  1. Το Αγκιστρι ειναι ολοκληρο μια ζωγραφια!! Το νησακι αυτο ομολογω δεν το γνωριζα... μπραβο στον ιδιοκτητη που προστατευει την ομορφια του! Ομορφη προταση ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή