Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Δύο πολύ τυχερά παιδιά β' μέρος ...

Γεια σας ...
Η εβδομάδα των Χριστουγέννων είναι εδώ
αλλά εγώ τις βόλτες μου στην θάλασσα
δε τις αφήνω.


Συνεχίζοντας το παραμύθι μου
"Δύο πολύ τυχερά παιδιά".

 

Μετά το φαγητό μέτρησαν τα χρήματά τους και τα έδωσαν στη μητέρα τους να τους τα φυλάξει. Τα παιδιά πήγαν στο δωμάτιο του Δημήτρη για να συζητήσουνε όπως είπανε και αργότερα να παίζανε και κανένα παιχνίδι.
-           Ιουλίτα πόσο χρονών είσαι; είπε ο Δημήτρης.
-      Είμαι 13 χρονών και πάω στην πρώτη γυμνασίου αλλά δεν έχω φίλους απ’ το σχολείο.
-      Γιατί δεν έχεις φίλους Ιουλίτα; Ποιος φταίει; Είπε η Αφροδίτη.
-      Οι γονείς μου επειδή πηγαίνω στο γυμνάσιο κοντά στο σπίτι μου τα παιδιά τους φαίνονται περίεργα και δεν με αφήνουν να κάνω φίλους και να τους καλέσω στο σπίτι. Νομίζουν πως παίρνουν Ναρκωτικά και φοβούνται να μην αρχίσω να παίρνω και εγώ.
-      Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι γονείς σου δεν σου έχουν εμπιστοσύνη και πιστεύουν πως θα μπλέξεις με τα Ναρκωτικά. Δεν είναι αυτή όμως λύση. Πρέπει να κάνεις φίλους για να έχεις να παίζεις και να συζητάς με κάποιον, είπε η Αφροδίτη.
-      Θα ήθελες να έχεις έναν αδερφό ή μια αδερφή και να συζητάς μαζί τους ότι σε απασχολεί; είπε ο Δημήτρης.
-      Αν είχα αδέρφια οι γονείς μου δε θα φοβόντουσαν μη με χάσουν και ίσως και με άφηναν και εμένα να ζήσω λίγο την δική μου ζωή. Όμως η μητέρα μου όταν γέννησε εμένα, έπαθε μια μόλυνση και δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει άλλο παιδί.
-      Ναι αλλά είσαι μόνη σου και έχεις όλη την αγάπη των γονιών σου και ότι τους το ζητήσεις θα στο πάρουν, είπε ο Δημήτρης.
-      Καλύτερα να είχα αδέρφια παρά τώρα που είμαι μόνη μου και δεν θα με ένοιαζε αν μοιραζόμουν την αγάπη των γονιών μου.
          Τα παιδιά με την συζήτηση είδαν πως πέρασε η ώρα και έπρεπε η Ιουλίτα να γυρίσει στο σπίτι της. Την πήγανε οι ίδιοι και μετά γύρισαν σπίτι τους όπου στο σαλόνι ο πατέρας τους  τα φώναξε κοντά του για να τους πει για τους Καλικάντζαρους. Ο Δημήτρης και η Αφροδίτη  φανερά ενθουσιασμένοι κάθισαν κοντά του στο τζάκι και ο μπαμπάς τους άρχισε την διήγησή του:
«Παραμονή Χριστουγέννων ως τα Θεοφάνια, ανεβαίνουν στη γη οι κακομούτσουνοι, ξερακιανοί και ζαβολιάρηδες καλικάντζαροι. Όλο το χρόνο ζουν στα έγκατα της γης, πελεκούν και πριονίζουν το δέντρο που τη στηρίζει. Παραμονή Χριστουγέννων, το δέντρο είναι έτοιμο να πέσει, να γκρεμιστεί ο κόσμος, κι οι καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη.   Δώδεκα νύχτες πηδούν, χορεύουν κι αλωνίζουν παντού. Τρυπώνουν στα σπίτια, βρωμίζουν ρούχα και φαγητά, τα κάνουν όλα γης Μαδιάμ. Αν βρουν κάποιον στο δρόμο, τον βάζουν να χορέψει μέχρι να ξεβιδωθεί. άλλες φορές, μια τον πετούν ψηλά, μια τον βροντάνε κάτω. Αν τους μιλήσει, του παίρνουν τη μιλιά.   Τα βράδια οι άνθρωποι κρατούν αναμμένο το δαδί, γιατί οι καλικάντζαροι φοβούνται τη φωτιά. Το τζάκι μένει αναμμένο κι έξω απ’ τη πόρτα βάζουν ένα κόσκινο. Οι καλικάντζαροι αρχίζουν να μετρούν τις τρύπες. Καθυστερούν με το μέτρημα, κι όταν λαλήσουν τα κοκόρια, γίνονται καπνός. Τη μέρα όμως των Φώτων, ξανατρυπώνουν κάτω απ΄τη γη λέγοντας:
    -  Φύγετε να φεύγουμε, έρχεται ο ζουρλόπαπας  με την αγιαστούρα του και με τη βρεχτούρα του.
Κάτω απ’ τη γη, τι να δουν! Ο κορμός του δέντρου έχει ξαναθρέψει. Αρχίζουν ξανά να τον πριονίζουν.»
Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν απ’ την διήγηση του πατέρα τους και πήγαν στα κρεβάτια τους για να κοιμηθούν.
Ξημερώνοντας Χριστούγεννα η μητέρα τους είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς για να φτιάξει το Χριστόψωμο. Αφού το ζύμωσε το έψησε και το στόλισε με ένα σταυρό και κάθε λογής πλουμίδια από ζυμάρι, για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρά της οικογένειας. Το μεσημέρι το έβαλαν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και στόλισε γύρω του φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Ο Δημήτρης έβλεπε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ήθελε να προτείνει κάτι αλλά δεν ήξερε πως θα το πάρουν οι γονείς τους. Όταν το αποφάσισε φώναξε την Αφροδίτη στο δωμάτιό του και της είπε να πούνε στους γονείς τους να φωνάξουν την Ιουλίτα και τους γονείς της για να μην είναι μόνοι τους. Της Αφροδίτης της άρεσε η ιδέα και έτσι έτρεξε να την πει στην μητέρα της.
-      Μαμά θα μπορούσαμε να καλέσουμε για το μεσημέρι την Ιουλίτα και τους γονείς της για να μην είναι μόνοι τους;
-      Αφροδίτη αν το θέλετε εσείς πηγαίνετε να τους πείτε πως θα ήταν μεγάλη μας τιμή να έρθουν να μας τιμήσουν.
Ο Δημήτρης και η Αφροδίτη φύγανε για το σπίτι της Ιουλίτας και οι γονείς τους σκεφτόντουσαν πόσο τυχεροί ήταν που είχαν τόσο καλά παιδιά.
Όταν φτάσανε στο σπίτι της Ιουλίτας οι γονείς της δέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή τους και αφού ετοιμάστηκαν μαζί με τον Δημήτρη και την Αφροδίτη  πήγανε στο σπίτι τους. Όταν φτάσανε κάνανε τις συστάσεις και για να μην κρυώσουν τα φαγητά καθίσανε στο τραπέζι.
Τα φαγητά σερβιρίστηκαν απ΄την μητέρα τους και τα παιδιά ήταν χαρούμενα απ’ τα πολλά φαγητά που βρισκόντουσαν στο τραπέζι. Στο τέλος ο μπαμπάς τους έκοψε το χριστόψωμο με πολλές ευχές και ξεκίνησαν να τρώνε.
Οι γονείς της Ιουλίτας αισθανόντουσαν πολύ υποχρεωμένοι αλλά και ευτυχισμένοι που τους είχαν καλέσει για φαγητό οι γονείς της Αφροδίτης και του Δημήτρη και δεν ήξεραν τι να κάνουν για να τους ευχαριστήσουν. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν κάτι εκείνη την στιγμή αλλά ήταν σίγουρο πως όταν πήγαιναν στο σπίτι τους θα σκεφτόντουσαν.
-      Όλα ήταν φανταστικά είπε η μητέρα της Ιουλίτας. Τι θα λέγατε αύριο να κάναμε μια εκδρομούλα μέχρι την Σαρωνίδα και να σας κάναμε το τραπέζι στο εξοχικό μας.
Δεν πρόλαβε να μιλήσει κανένας από τους γονείς του Δημήτρη και της Αφροδίτης γιατί πήραν αυτοί το λόγο και συμφώνησαν λέγοντας πως θα περνούσαν φανταστικά. Οι γονείς λίγο αργότερα είπαν πως δεν είχαν αντίρρηση.
Όταν πέρασαν στο σαλόνι όλοι σερβιρίστηκαν από την οικοδέσποινα σπιτικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και δίπλες συζητώντας για τα παιδιά τους. Είδαν πως είχαν πολλά κοινά μεταξύ τους και αποφάσισαν να κάνουνε παρέα. Όμως όχι μόνο για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους που τους άρεσε πολύ η παρέα των άλλων.
Αυτοί οι άνθρωποι συνέχισαν να κάνουμε παρέα και να θυμούνται πάντα τα Χριστούγεννα που τους γνώρισαν και τους έδεσαν για πολλά χρόνια.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

8 σχόλια:

 1. Εξαιρετική η ιστορία σου, συγκινητική, μέσα στο πνεύμα των ημερών.
  Να περάσεις όμορφα τα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου.
  Φιλάκια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη
   Ευχές και σε σένα
   Φιλάκια ...

   Διαγραφή
 2. Πολύ όμορφο!!
  Καλά Χριστούγεννα...να έχεις ένα όμορφο βράδυ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ
   Καλά Χριστούγεννα και σε σένα
   Φιλάκια ...

   Διαγραφή
 3. Όμορφο!!!!!!
  Ευχές πολλές για καλές γιορτές. Με υγεία, αγάπη να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες. Χρόνια πολλά και καλά
  Καλά Χριστούγεννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ Άννα
   Χρόνια πολλά με υγεία
   Φιλάκια...

   Διαγραφή
 4. πολυ ομορφη ιστορια! Καλές Γιορτες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ Ντίνα
   Καλές γιορτές και σε σένα
   Φιλάκια ...

   Διαγραφή