Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Στην Αζόλιμνο ...

Γεια σας ...
Ο Οκτώβριος συνεχίζεται
και εγώ δε χάνω βόλτα στην θάλασσα.


Σήμερα με τις καλοκαιρινές αποδράσεις
θα ταξιδέψουμε στη Σύρο και πιο συγκεκριμένα στην Αζόλιμνο.


Η κοντινότερη παραλία για τον ταξιδιώτη που δεν θέλει να κολυμπήσει στα νερά της Ερμούπολης είναι η Παραλία Αζόλιμνος που απέχει μόλις 5χλμ. από την πρωτεύουσα της Σύρου.

Η Παραλία Αζόλιμνος με τα γαλάζια νερά και την ξανθή άμμο διαθέτει ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, οι οποίες, μάλιστα, είναι και δωρεάν, αλλά ξεχωριστή σκιά προσφέρουν και τα δεκάδες αρμυρίκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας και προσφέρουν φυσική κάλυψη.

Οι τρεις προβλήτες στην Παραλία Αζόλιμνο, οι δύο στην παραλία και η τρίτη στην άκρη της, προσφέρονται για βουτιές από μικρούς και μεγάλους σε ηλικία κολυμβητές.

Για όσους, δε, αναζητούν να συνδυάσουν το μπάνιο στη θάλασσα με ένα ωραίο και εύγευστο γεύμα ή έναν δροσερό καφέ, οι καφετέριες και οι ταβέρνες που βρίσκονται στο δρόμο πίσω από την παραλία Αζόλιμνου, στην Ποσειδωνία, θα τους αποζημιώσουν.

Η πρόσβαση στην Παραλία Αζόλιμνο είναι εύκολη ακόμα και για εκείνους που δεν διαθέτουν το δικό τους μεταφορικό μέσο χάρη στα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων. Παράλληλα το λιμανάκι της παραλίας Αζόλιμνου προσφέρεται για όσους διαθέτουν ή έχουν νοικιάσει σκάφος.
Η ανάρτηση είναι για την στήλη Kαλοκαιρινές Αποδράσεις



Μπορείτε εδώ να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή:

http://glykia-zoi.blogspot.gr/2013/10/blog-post_12.html 

Ιστολόγια που συμμετέχουν:
http://ekfrastite.blogspot.gr/ 


Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.


Φιλάκια ...

5 σχόλια:

  1. Λοιπόν
    Μαρία, η ΑΖΌΛΙΜΝΟΣ, το πανέμορφο αυτό μέρος, είναι η Κοινότητα που έχουμε κάνει τις περισσότερες διακοπές μας ως οικογένεια. Κάτι δηλαδή σαν δεύτερο σπίτι μας. Την γνωρίζω με κλειστά μάτια σε κάθε της δρόμο, παραλία και βράχο. Στις φωτογραφίες σου θυμήθηκα κάθε υπέροχη στιγμή που έχουμε ζήσει εκεί. Βέβαια πάνε πολλά χρόνια, από το 2011, αλλά πάντα είναι για μας κάτι σαν το δεύτερο σπίτι μας.
    Καλό βράδυ Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφο μέρος Γιάννη αλλά όλες τις ημέρες που ήμασταν εκεί δε μπορέσαμε να κάνουμε ούτε ένα μπάνιο.
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ απόλαυσα την ανάρτηση σου Μαρία μου! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το ταξίδι σήμερα Μαρία Έλενα. Σε ένα νησί που δεν έχω πάει ακόμη. Όμορφα μας ταξίδεψες σε καλοκαιρινά μονοπάτια μέσα στο Φθινόπωρο
    Καλή σου μέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή