Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Η Αγία Μαρκέλλα ...

Γεια σας...
Της Αγίας Μαρκέλλας σήμερα και γιορτάζει το κοριτσάκι μου.
Της εύχομαι χρόνια πολλά από την θάλασσα που λατρεύω.


Μια που γιορτάζει το κοριτσάκι μου σήμερα σας παραθέτω για την Αγία Μαρκέλλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για της αγιας μαρκελλας

Αγία Mαρκέλλα είναι Αγία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Γεννήθηκε και έζησε κατά τη διάρκεια του δεκάτου τετάρτου αιώνα στη Βολισσό της Χίου. Ανατράφηκε ως Χριστιανή από τη μητέρα της παρόλο που ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης.
Σε νεαρή ηλικία, η μητέρα της πέθανε και η Μαρκέλλα συνέχισε να μελετά την Καινή Διαθήκη, να προσεύχεται στο Θεό και να ζει μια ζωή σύμφωνα με αυτά που της είχε διδάξει.
Περίπου στα δέκατα όγδοα γενέθλιά της, ο πατέρας της την ανάγκασε με πολύ σκληρό τρόπο και με απειλές να γίνει ειδωλολάτρης. Φοβισμένη, διέφυγε στα κοντινά βουνά και κρύφθηκε σε έναν θάμνο. Ο πατέρας της την βρήκε, με τη βοήθεια ενός βοσκού και έβαλε φωτιά στο θάμνο για να την αναγκάσει να παρουσιαστεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για της αγιας μαρκελλας
Η Μαρκέλλα έτρεξε στη θάλασσα για να σωθεί αλλά ο πατέρας της την στόχευσε με το τόξο του και με ένα βέλος την πλήγωσε. Το αίμα της Αγίας έβαψε τους βράχους και αυτή την ημέρα, την ημέρα της εορτής της, το αίμα της γίνεται ορατό σε αυτούς τους βράχους. Όταν τραυματίστηκε, προσευχήθηκε στον Ιησού Χριστό να την κρύψει. Ένας βράχος άνοιξε και έκρυψε το σώμα της μέσα, αλλά όχι το κεφάλι της. Ο πατέρας της την αποκεφάλισε και έριξε το κεφάλι στη θάλασσα, το οποίο βγήκε στην παραλία της Κώμης. Ο βράχος αυτός αναβλύζει έως τις μέρες μας Αγίασμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για της αγιας μαρκελλας

Μαρτυρίες πιστών αναφέρουν ότι η εικόνα της είναι θαυματουργή και πως όταν ο ιερέας στις 22 Ιουλίου, που εορτάζεται η μνήμη της, διαβάζει την παράκληση το νερό της θάλασσας βράζει και σταματά όταν τελειώσει. Την ημέρα αυτή γίνεται μεγάλο πανηγύρι και εκατοντάδες προσκυνητές έρχονται όχι μόνο από το νησί αλλά και από όλο τον κόσμο.

Για τις ευχές σας σας προσφέρω και γλυκά.











Για την γιορτή της Μαρκέλλας μου θα κάνω ένα giveaway.
Όποιος κάνει σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση μετά από κλήρωση 
θα κερδίσει ένα δώρο από μένα.

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια σας.

Φιλάκια ...

6 σχόλια:

  1. Να χαίρεσαι την κόρη σου και όπως επιθυμείς να την δεις , πάντα με υγεία πρώτα από όλα
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για την ζωή της Αγίας και για τα κεραστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ αρχην να χαιρεσαι την κορη σου με το υπεροχο ονομα.Χρονια της πολλα και ολα τα καλα στη ζωη της!!!!Πολυ ομορφη η αναρτηση σου Δεν ηξερα καθολου για την Αγια Μαρκελλα Σας ευχομαι καλο υπολοιπο καλοκαιριου ⛵.Εννοειται θα παρω απ ολα τα γλυκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να την χαιρεσαι εστω κι αργαααααααααα μια την εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή