Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ένα παιδί για σας ... συνέχεια ...

Γεια σας ...
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για τον Άγγελο και τον μπαμπά μου
απ΄την θάλασσα που λατρεύω.


Συνεχίζω σήμερα το παραμύθι μου Ένα παιδί για σας.




          Το ιατρείο του κυρίου Μάρνη ήταν σε ένα μικρό δρόμο στο κέντρο του Πειραιά. Τον είχαν γνωρίσει σε μια εκδήλωση που είχε γίνει για τα γενέθλια κάποιου φίλου τους. Συζητήσανε λίγο μαζί του και οι απόψεις του σχετικά με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό ήταν πολύ κοντά σε αυτούς. Γι’ αυτό το λόγο του ζήτησαν μια κάρτα του και του είπαν πως όταν η Μαρίζα ήταν έγκυος θα τον επισκεπτόντουσαν για να την αναλάβει μέχρι τον τοκετό.
-         Καλημέρα σας γιατρέ μου. Τι κάνετε; είπε η Μαρίζα.
-         Είμαι πολύ καλά Μαρίζα. Εσύ πως και ήρθες; Έχεις να μου πεις κάποια ευχάριστα νέα; Είσαι έγκυος;
-         Όχι γιατρέ. Δεν είμαι έγκυος. Ήρθαμε μαζί με τον Άγγελο να κάνουμε κάποιες εξετάσεις γιατί εδώ και 6 μήνες προσπαθούμε να μείνω έγκυος και τίποτα δεν έχω καταφέρει.
-         Μην ανησυχείς μπορεί να είναι ψυχολογικό. Όμως για να ήμαστε πιο σίγουροι θα κάνουμε και κάποιες εξετάσεις για να αποκλίσουμε το ενδεχόμενο να έχεις κάτι.
-         Εντάξει γιατρέ μου θα κάνω ότι μου πείτε.
Ο γιατρός φώναξε μια νοσοκόμα με την εντολή να την βοηθήσει για να κάνουν κάποιες εξετάσεις. Η νοσοκόμα την βοήθησε και πήγαν στο εξεταστήριο όπου λίγα λεπτά αργότερα πήγε και ο γιατρός. Την εξέτασε και έκανε τις εξετάσεις που ήταν υποχρεωτικές για να μάθουν αν θα μπορούσε να κάνει παιδί. Της εξήγησε να μην αγχώνεται και να έρθει σε 15 ημέρες για να μάθει τα αποτελέσματα.
          Στο δρόμο για το σπίτι η Μαρίζα δεν είχε πολύ κέφι. Σκεφτόταν το ενδεχόμενο να μην μπορούσε να κάνει παιδί και στεναχωριόταν. Ο Άγγελος την έβλεπε που δεν είχε κέφι και ανησυχούσε. Σκέφτηκε για να τα ξεχάσει όλα να πήγαιναν για λίγες μέρες διακοπές κάπου. Δεν ήξερε όμως που να της πρότεινε να πάνε. Όμως όπου και να της έλεγε να πάνε θα συμφωνούσε.
-         Μαρίζα θέλεις να πάμε κάπου για να ξεκουραστούμε και να ξεχάσουμε και τις εξετάσεις;
-         Πολύ καλή ιδέα Άγγελε αλλά που λες να πάμε;
-         Δεν ξέρω. Έλεγα να μου προτείνεις εσύ ένα μέρος που να σου αρέσει πάρα πολύ και να σε κάνει να ξεχάσεις οτιδήποτε σε απασχολεί.
-         Ωραία. Τότε να πάμε στην Μήλο που είχαμε πάει και στο μήνα του μέλιτος. Είχαμε περάσει τόσο ωραία που πολύ θα ήθελα να ξαναπάμε. Όμως θα μπορέσεις να πάρεις άδεια από την δουλειά σου;
-         Μπράβο στην Μήλο να πάμε και να μείνουμε στο ίδιο ξενοδοχείο και δωμάτιο που είχαμε μείνει και την προηγούμενη φορά. Τι λες; Η δουλειά μου δεν είναι πρόβλημα. Απ’ ότι θυμάσαι δεν είχα πάρει όλη την άδεια το καλοκαίρι και έτσι μπορώ να την πάρω τώρα. Πότε θέλεις όμως να φύγουμε για να κλείσω τα εισιτήρια;
-         Ωραία θα είναι να μείνουμε στο ίδιο ξενοδοχείο και δωμάτιο και να αισθανθούμε όπως τότε… στο μήνα του μέλιτος! Βγάλε τα εισιτήρια για όσο πιο σύντομα μπορέσεις. Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να φύγουμε και αύριο.
          Γυρνώντας στο σπίτι η Μαρίζα καταπιάστηκε με το να φτιάχνει βαλίτσες και έπαψε να θυμάται τις εξετάσεις. Ήξερε βαθιά μέσα της πως όπου και να πήγαιναν δε θα γλίτωναν από τα νέα που πίστευε πως δε θα ήταν και πολύ καλά. Κοιτάζοντας τα ρούχα που έπρεπε να πάρει βρήκε και κάτι βιβλία για την Μήλο από την προηγούμενη φορά που είχανε πάει και ξεφυλλίζοντας τα βρήκε κάποια παραλία  που ήθελε να πάνε και δυστυχώς δεν είχαν προλάβει την προηγούμενη φορά. Η παραλία ήταν το Κλήμα όπου είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι, τόπος πολλών παραθεριστών εκτός του νησιού. Κοιτάζοντας τα βιβλία ούτε που κατάλαβε πότε ήρθε ο Άγγελος με τα εισιτήρια στο χέρι.
-         Μαρίζα που είσαι; Έλα να σου πω τα ευχάριστα νέα.
-         Πες μου Άγγελε. Τι έγινε; Βρήκες εισιτήρια για την Μήλο ή είμαστε άτυχοι;
-         Βρήκα εισιτήρια και πετάμε αύριο με την Ολυμπιακή. Πήρα άδεια από την δουλειά μου 15 μέρες και βρήκα δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο και δωμάτιο που είχαμε μείνει νιόπαντροι. Είσαι ευχαριστημένη;
-         Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Εγώ τελείωσα με τις βαλίτσες και σήμερα προτείνω να μην βγούμε έξω για φαγητό να κάτσουμε μέσα και να σου μαγειρέψω λαζάνια με λαχανικά.
-         Πού καλή ιδέα Μαρίζα. Πάω να κάνω ένα μπάνιο και έρχομαι να σε βοηθήσω με το τραπέζι και ότι άλλο μου πεις.
-         Δεν χρειάζομαι βοήθεια. Απόλαυσε το μπάνιο σου σκεπτόμενος πως αύριο τέτοια ώρα θα είμαστε στην Μήλο και θα κάνουμε βουτιές..
Ο Άγγελος πήγε στο μπάνιο. Δεν θέλησε να της φέρει αντίρρηση για να την βοηθήσει γιατί δεν ήθελε να την αγχώσει. Ήξερε απ’ την ημέρα που γνωριστήκανε πως δε της άρεσε να ασχολείται με την κουζίνα παρά μόνο αν του ζητούσε η ίδια την βοήθεια του. Του είχε πει πως όταν βρισκόταν στην κουζίνα ηρεμούσε και ξεχνούσε οποιοδήποτε πρόβλημα την ταλαιπωρούσε. Ήθελε αυτές τις διακοπές να περάσουν φανταστικά και όταν θα γυρίσουν να αντιμετωπίσουν το πιθανό πρόβλημα.

Όποιος θέλει να διαβάσει την αρχή εδώ


Όποιος θέλει να πάρει μέρος στην μυστική ανταλλαγή χειροποίητου στολιδιού
πληροφορίες εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

4 σχόλια:

  1. Η ιστορία σου μπορεί να είναι φανταστική-παραμύθι όπως το λες-αλλά μπορεί να είναι και αληθινή κάπου σε κάποιο σημείο της πόλης ένα ζευγάρι πασχίζει σίγουρα να κάνει παιδί.Περιμένω τη συνέχεια
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυπομονώ για τη συνέχεια αν και τη φανταζομαι κατά κάποιον τροπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή