Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ένα παιδί για σας ...

Γεια σας ...
Ο Νοέμβριος συνεχίζεται με όμορφες βόλτες στην θάλασσα.


Ένα παραμύθι θα σας παραθέσω σήμερα που το είχα γράψει μιρότερη
με τίτλο Ένα παιδί για σας.



Μια φορά και έναν καιρό ζούσε στον Πειραιά ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ο Άγγελος και η Μαρίζα. Είχαν παντρευτεί πριν από 6 μήνες και ήταν πολύ ερωτευμένοι. Αγαπούσαν πολύ τα παιδιά και ήθελαν να αποκτήσουν πολλά.
Η Μαρίζα από μικρή σκεφτόταν τον εαυτό της μητέρα με τουλάχιστον 3 παιδιά, ένα κοριτσάκι και δύο αγοράκια. Ονειρευόταν την στιγμή που θα παντρευόταν και θα έμενε έγκυος. Ήταν σίγουρη πως θα ήταν μια μοναδική εμπειρία και ήθελε να την ζήσει μέχρι τελευταία στιγμή.
          Όταν γνώρισε τον Άγγελο η πρώτη ερώτηση που του είχε κάνει ήταν αν αγαπούσε τα παιδιά. Ο Άγγελος της είχε πει πως τα λάτρευε και ήθελε να αποκτήσει πολλά παιδιά. Η Μαρίζα χάρηκε και κατάλαβε πως αυτός ήταν ο άνθρωπος που θα περνούσε όλη την ζωή μαζί του. Ο γάμος τους έγινε πολύ σύντομα και αμέσως αποφασίσανε πως ήθελαν πολύ σύντομα ένα μωράκι. Μετά τον γάμο τους ο Άγγελος είχε πάρει μια εβδομάδα άδεια από την δουλειά σου για τον γάμο. Δούλευε σε μια Ναυτιλιακή Εταιρεία και ήταν πολύ ευχαριστημένος. Την εβδομάδα αυτή πήγαν παντού με την Μαρίζα και χαιρόντουσαν τον ερωτά τους. Ο Άγγελος αγαπούσε πολύ την Μαρίζα και δεν ήθελε να της χαλάσει κανένα χατίρι. Έτσι όπου ήθελε να πάει η Μαρίζα ο Άγγελος την ακολουθούσε. Πήγαν σε πολλά θέατρα και είδαν πολλές παραστάσεις. Πήγαν κινηματογράφο και είδαν τις καλύτερες ταινίες που έπαιζαν και γενικά πέρασαν φανταστικά οι δυο τους.
Εκείνη η εβδομάδα όμως πέρασε πολύ γρήγορα και η καθημερινότητα του έγγαμου βίου του Άγγελου και της Μαρίζας ήταν γεγονός. Ο Άγγελος την πρώτη μέρα που έπρεπε να πάει στην δουλειά του ξύπνησε αρκετά νωρίς και αφού έδωσε ένα φιλί στην Μαρίζα έφυγε. Η Μαρίζα δε τον πήρε είδηση πότε έφυγε. Όταν ξύπνησε τακτοποίησε λίγο το σπίτι και σκέφτηκε να κάνει μια βόλτα στους γονείς της να δει τι κάνουν. Είχε να τους δει από τον γάμο. Ευτυχώς οι γονείς της δε της κρατούσαν κακία γιατί ήξεραν πόσο αγαπούσε τον Άγγελο και ήθελε να είναι συνέχεια μαζί του.
          Μόλις έφτασε στο σπίτι τους είδε την μητέρα της στο μπαλκόνι και χάρηκε που την είδε.
-         Μαρίζα μου τι κάνεις; Πως και μας θυμήθηκες; Ο Άγγελος τι κάνει;
-         Μαμά όχι τόσες πολλές ερωτήσεις. Εγώ είμαι μια χαρά. Ήρθα να σας δω τι κάνετε και ο Άγγελος πήγε σήμερα πρώτη μέρα στην δουλειά του. Είσαι ευχαριστημένη;
-         Εντάξει Μαρίζα μου δεν είπε τίποτα η μητέρα σου. Μην εκνευρίζεσαι. Ανησυχεί για σας.
-         Δεν εκνευρίζομαι πατέρα. Απλώς με το που μπήκα δε μπόρεσα να πάρω ανάσα και άρχισε τις ερωτήσεις η μητέρα.
-         Τι άλλα νέα Μαρίζα μου;
-         Τίποτα μπαμπά. Βαριέμαι να κάθομαι συνεχώς στο σπίτι και έτσι είπα να κάνω μια βόλτα. Ίσως να ήταν καλύτερα να έβρισκα μια δουλειά για να περνάει λίγο η ώρα μου.
-         Αφού αποφασίσατε με τον Άγγελο να κάνετε γρήγορα ένα μωράκι τι να την κάνεις τη δουλειά. Για να πας τώρα και αύριο που θα είσαι έγκυος να φύγεις;
-         Δεν ξέρω μπαμπά. Είχα συνηθίσει να μην κάθομαι συνέχεα στο σπίτι και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.
-         Μαρίζα μου μπορείς να κάνεις βόλτες στην θάλασσα και να σκέφτεσαι το μωράκι σου που θα μας επισκεφτεί πολύ σύντομα.
-         Αυτό θα κάνω πατέρα. Φεύγω τώρα γιατί πρέπει να μαγειρέψω.
-         Γεια σου Μαρίζα μου και χαιρετίσματα στον Άγγελο είπαν οι γονείς της με μια φωνή.
Η Μαρίζα κατευθύνθηκε για το σπίτι σκεπτόμενη πως ο πατέρας της είχε δίκιο. Οικονομικό πρόβλημα δεν είχαν για να δουλέψει γιατί να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο. Θα άρχιζε να κάνει βόλτες στην παραλία μόνη της αλλά τα απογεύματα θα έπαιρνε και τον Άγγελο μαζί της. Θα περνούσανε φανταστικά.
          Ο Άγγελος δεν είχε και πολύ κέφι όταν γύρισε παρόλα αυτά όταν του πρότεινε να πάνε θέατρο δεν είχε αντίρρηση. Πήγαν θέατρο και όταν γυρίσανε δεν κάνανε κάτι ιδιαίτερο γιατί ο Άγγελος ήταν κουρασμένος.
Όμως ο καιρός περνούσε και η Μαρίζα δεν είχε μείνει ακόμα έγκυος. Είχε αρχίσει να αγχώνεται και πολλές ήταν οι φορές που την έπιαναν τα κλάματα όταν έβλεπε ένα παιδάκι να κάνει βόλτα με τους γονείς του. Αναρωτιόταν αυτή πότε θα αποκτούσε ένα μωράκι για να του δώσει όλη την αγάπη της. Ο Άγγελος την έβλεπε που στεναχωριόταν και ανησυχούσε.
          Κάποια μέρα κάνανε μια βόλτα στην παραλία και είδαν μια μητέρα με το κοριτσάκι της να παίζουν. Την Μαρίζα την πιάσανε τα κλάματα και δε μπορούσε να ηρεμήσει. Ο Άγγελος προσπαθούσε να την συνεφέρει αλλά ήταν αδύνατο.
-         Μαρίζα τι έχεις και κλαις; Χτύπησες κάπου; Σου έκανα εγώ κάτι;
-         Όχι είμαι μια χαρά. Ανησυχώ λιγάκι γιατί έχουν περάσει ήδη 4 μήνες και εγώ ακόμα δεν έχω μείνει έγκυος. Θέλω τόσο να σφίξω στα χέρια μου ένα μωράκι και να του δώσω όλη μου την αγάπη αλλά αυτό δε συμβαίνει.
-         Μαρίζα μην ανησυχείς. Σίγουρα δεν είναι κάτι σοβαρό. Μάλλον έχεις αγχωθεί που δε μένεις έγκυος. Προσπάθησε να ηρεμήσεις.
-         Μήπως να πηγαίναμε σε κάποιο γιατρό για να κάνουμε κάποιες εξετάσεις; Να βλέπαμε τι μπορεί να φταίει για αυτή την κατάσταση. Θα ήμουν πιο ήρεμη τότε.
-         Γιατί να ταλαιπωρηθούμε αφού σύντομα θα μείνεις έγκυος; Κάνε λίγη υπομονή ακόμα.
-         Εντάξει θα περιμένουμε. Αν δεν μείνω έγκυος σε δύο μήνες θα πάμε στο γιατρό για εξετάσεις. Μου το υπόσχεσαι;
-         Θα μείνεις έγκυος Μαριζάκι μου μην ανησυχείς. Όλα θα πάνε καλά. Αν δεν μείνεις θα πάμε στο γιατρό για εξετάσεις στο υπόσχομαι.
Ο καιρός πέρασε και η Μαρίζα ακόμα δεν είχε μείνει έγκυος. Έβαζε συνέχεια διάφορα κακά στο μυαλό της και επέμενε να πάνε στο γιατρό για εξετάσεις. Ο Άγγελος αφού της το είχε υποσχεθεί κάποια μέρα ξεκίνησαν για το γιατρό.

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση.



Όποιος θέλει να πάρει μέρος στην μυστική ανταλλαγή χειροποίητου στολιδιού
πληροφορίες εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας.

Φιλάκια ...

4 σχόλια:

  1. Από τα θέματα που καίνε στα νέα ζευγάρια. Άγχος πολύ διακρίνω στην Μαρίζα αλλά και έναν απρεπή εκνευρισμό στην μητέρα της χωρίς λόγο, δείγμα και αυτό του εκνευρισμού της. Για να δούμε τη συνέχεια.
    Ενδιαφέρον Μαρία. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ άγχος πράγματι Γιάννη.
      Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου
      Φιλάκια ...

      Διαγραφή