Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ένα παιδί για σας ... Τέλος ...

Γεια σας ...
Ο Δεκέμβρης σιγά σιγά τελειώνει και εγώ συνεχίζω τις βόλτες μου στην θάλασσα.



Συνεχιζω σήμερα το παραμύθι μου Ένα παιδί για σας.Όποιος θέλει να διαβάσει τα προηγούμεναας πατήσει παρακάτωΑρχήΣυνέχεια 1Συνέχεια 2Συνέχεια 3

Σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλιά σας,
Φιλάκια ...
Την άλλη μέρα ο Άγγελος πήγε στον Δήμο για να ψάξει για την Μαρία. Είδε πως ήταν ορφανό και αφού πήρε τον δικηγόρο του στην Αθήνα για να το συμβουλεύσει αποφάσισε να υιοθετήσουν την Μαρία.. Δεν ήξερε πως θα το πάρει η Μαρίζα αλλά ήταν σίγουρος πως θα χαιρόταν γιατί την αγαπούσε πολύ. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο έπεσε πάνω σε μια πολύ μητρική σκηνή. Η Μαρία φιλούσε την Μαρίζα στο μάγουλο για να την ευχαριστήσει που της είχε πάρει γλειφιτζούρι. Πήγε κοντά τους και μόλις τον είδε η Μαρία χάρηκε και έτρεξε να τον φιλήσει και αυτόν. Ο Άγγελος την φίλησε αλλά φαινόταν αρκετά σοβαρός καθώς σκεφτόταν πώς να τους το πει.
-         Άγγελε τι έχεις; Έγινε κάτι που πρέπει να ανησυχήσω;
-         Όχι Μαρίζα όλα είναι καλά. Απλώς θέλω να σας πω κάτι αλλά δεν ξέρω πως θα το πάρετε.
-         Πες μας. Τι έγινε;
-         Πήγα στον Δήμο και από τα χαρτιά της είδα πως θα μπορούσαμε να την υιοθετήσουμε και να γίνουμε μια οικογένεια. Τι λέτε; Μαρία θέλεις να είμαστε ο μπαμπάς και η μαμά σου;
-         Πολύ το θέλω. Δεν θα βρω πιο όμορφη μαμά και πιο καλό μπαμπά.
-         Πολύ καλή ιδέα Άγγελε. Ήθελα και εγώ να στο προτείνω αλλά δεν ήξερα πως θα το πάρεις.
Την ίδια μέρα τα χαρτιά της Μαρίας φτιάχτηκαν και μπορούσε να ταξιδέψει μαζί τους. Ήταν νόμιμα παιδί τους και στο αεροδρόμιο του έδειχναν όλη την αγάπη τους. Φτάνοντας στο σπίτι της έδειξαν το δωμάτιο τους που της φάνηκε τέλειο. Όλα της φαινόντουσαν παράξενα και συνέχεια της άρεσε να λέει: Μαμά μου σ’ αγαπώ πολύ. Η Μαρίζα ήταν ξετρελαμένη μαζί της. Είχε ξεχάσει τις εξετάσεις παρόλο που είχε περάσει σχεδόν ένας μήνας. Κάποια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και της είπαν πως έπρεπε να πάει να μιλήσει με τον γιατρό της γιατί είχαν βγει οι εξετάσεις. Πήρε την Μαρία και τον Άγγελο και πήγαν στο ιατρείο του.
-         Μαρίζα τι κάνεις;
-         Καλά είμαι γιατρέ. Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων; Γιατί δεν μπορώ να κάνω παιδί;
-         Βγήκαν οι εξέτασες και τα αποτελέσματα λένε πως εκ γενετή έχεις ένα γυναικολογικό πρόβλημα και δε θα αποκτήσεις παιδί. Όμως μην στεναχωριέσαι γιατί μπορείς να υιοθετήσεις.
-         Σας προλάβαμε γιατρέ. Να σας γνωρίσουμε την κόρη μας την Μαρία την υιοθετήσαμε στην Μήλο που είχαμε πάει για διακοπές.
-         Χάρηκα που δεν στενοχωρηθήκατε. Συγχαρητήρια και για αυτό το όμορφο κοριτσάκι.
          Αφού έμαθαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων γύρισαν στο σπίτι τους. Η Μαρίζα φαινόταν λίγο στεναχωρημένη αλλά όποτε έβλεπε την Μαρία τα μάτια έλαμπαν από ευτυχία. Το αγαπούσε αυτό το παιδί τόσο πολύ που δεν ήξερε αν μπορούσε να την αγαπήσει περισσότερο αν την είχε γεννήσει.
          Η Μαρίζα, ο Άγγελος και η Μαρία ζήσανε πολλά χρόνια μαζί αγαπημένοι. Η Μαρία μεγάλωσε και παρόλο που ήξερε πως δεν ήταν οι πραγματικοί της γονείς τους λάτρευε και δεν ήθελε να πάθουν κακό.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Μαρία μου για την αλήθεια του "παραμυθιού" σου. Γεμάτο νοήματα και αληθινές αξίες. Πραγματικά όμορφο και σημαντικό στα μηνύματά του. Καλά Χριστούγεννα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή